Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Personal Training. Προσωπική υπόθεση… καμιά προπόνηση χαμένη!



Την τελευταία πενταετία γίνεται λόγος , κι’ όχι άδικα, γύρω απ’ το Personal Training. Η "μόδα" του ξεκίνησε από την Αμερική, όπου και το επάγγελμα γνωρίζει την μεγαλύτερη άνθηση, για να καταλήξει να φτάσει σιγά σιγά και στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αρκετά δημοφιλής. Βλέπουμε ότι ολοένα και περισσότερος κόσμος επιλέγει να κάνει τις προπονήσεις του υπό την επίβλεψη ενός personal trainer.

Τα οφέλη του Personal Training

o    Εξατομικευμένο ασκησιολόγιο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ασκούμενου
o    Θέσπιση στόχων και έλεγχος της απόδοσης του ασκούμενου απ’τον trainer
o    Αποφυγή τραυματισμών λόγω λανθασμένης τεχνικής
o    Απόκτηση αυτοπεποίθησης σε άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση για το σώμα τους
o    Ομαλό και σωστό πρόγραμμα αποκατάστασης τραυματισμού
o    Ενσωμάτωση του στοιχείου της διασκέδασης, ώστε η προπόνηση να είναι ευχάριστη
o    Προσωπική επαφή με τον trainer
o    Επίτευξη προσωπικών στόχων (απώλεια βάρους, σύσφιξη, ενδυνάμωση  κ.ο.κ)
o    Το κάτι παραπάνω που ζητάει ένας έμπειρος ασκούμενος, ο οποίος έχει «κολλήσει»
o    Συμπληρωματική προπόνηση σε αθλητές, που θέλουν να επιτύχουν έναν συγκεκριμένο στόχο

Πώς να επιλέξω τον καταλληλότερο Personal Trainer;;;

Το πρώτο που θα πρέπει να προσέξει κάποιος στην επιλογή του προσωπικού του γυμναστή είναι να είναι πιστοποιημένος Personal Trainer και αν είναι δυνατόν απόφοιτος του τμήματος φυσικής αγωγής. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί «υποτιθέμενοι γυμναστές», οι οποίοι έχουν τη θέληση, χωρίς να έχουν την πιστοποίηση. Η συγκεκριμένη δουλειά απαιτεί γνώσεις και μεγάλη υπευθυνότητα, μιας που έχει να κάνει με την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα του ασκούμενου. Εφόσον λοιπόν σιγουρευτείτε ότι το άτομο που έχετε απέναντι σας πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές, από ‘κει και πέρα είναι καθαρά θέμα χημείας. Θα ήταν λοιπόν καλό να επιλέξετε ένα άτομο με το οποίο ταιριάζετε, σας εμπνέει εμπιστοσύνη-υπευθυνότητα και είναι ειλικρινής απέναντί σας.

P(€)rsonal Training. Προνόμιο για λίγους;;;

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου, όταν ακούει τη φράση «Personal Training», είναι πόσο θα πληρώσει. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε είναι πως,  εάν ο trainer καλύψει στο έπακρο τις ανάγκες του ασκούμενου, τότε η οποιαδήποτε τιμή θα θεωρηθεί χαμηλή. Αυτό σημαίνει ότι, αν για παράδειγμα ένα άτομο έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό ή κάποια εκ΄ γενετής  δυσμορφία (κύφωση, λόρδωση, σκολίωση), το άτομο αυτό υποφέρει καθημερινά από πόνους με αποτέλεσμα να έχει μία μη- ποιοτική ζωή. Αν λοιπόν, αυτό το άτομο καταφέρει να έχει θετικά αποτελέσματα μέσω personal training, τότε το κόστος θα είναι μηδαμινό μπροστά στο όφελος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου